GAÜNYÖS 2023 İTİRAZ SONUÇLARI DEĞERLENDİRME RAPORU

08/07/2023 tarihinde saat 13.30'da gerçekleştirilen GAÜNYÖS-2023 sınavı ile ilgili iletilen aşağıdaki hususları incelenmiştir. Her bir hususla ilgili komisyon görüşleri şöyledir: 

Temel Matematik testi A Kitapçığı 18. / B Kitapçığı 3. sorunun doğru cevabının şıklarda olamadığı şeklindeki itiraza yönelik cevap:

Sorunun cevabı B olarak planlanıştır. Ancak gelen itirazlar çerçevesinde sorunun iptali veya tüm öğrenciler için doğru kabul edilmesinin daha doğru olacağı karar verilmiştir. 

Genel Yetenek testi A Kitapçığı  22. /B Kitapçığı 14. sorunun cevap anahtarında cevabının yanlış verildiği şeklindeki itiraza yönelik cevap:

İlan edilen cevap anahtarında D yazılmıştır. Cevap A olmalıdır.

3. Genel Yetenek testi A Kitapçığı  23. /B Kitapçığı 15. sorunun iki doğru cevabı olduğu şeklindeki itiraza yönelik cevap:

Sorunun doğru cevabı D’dir. Ancak gelen itirazlar çerçevesinde hem A hem de D şıkkının da doğru kabul edilmesinin daha doğru olacağı karar verilmiştir.  

4. Genel Yetenek testi A Kitapçığı  20. /B Kitapçığı 28. sorunun iki doğru cevabı olduğu şeklindeki itiraza yönelik cevap:

Sorunun doğru cevabı D’dir. Ancak gelen itirazlar çerçevesinde hem C hem de D şıkkının da doğru kabul edilmesinin daha doğru olacağı karar verilmiştir.  

Soru Hazırlama Komisyonu

 

İletişim Formu