Zoom Kullanım Duyurusu

Sayın Hocalarım,

Adobe Connect sunucu hatası dolayısıyla derslerimizin aksamaması amacıyla sistemimizde Zoom kullanımı hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz.

Zoom’un ücretsiz versiyonu olan ‘Basic Plan’ üyeliği ile en fazla 100 kişinin katılacağı ve en fazla 40 dakika süren sanal dersler oluşturabilir. Bu dersleri video dosyası olarak bilgisayarınıza kaydedebilir ve sonradan izlenmek üzere öğrencilerinizle bulut sürücüler, YouTube veya benzeri uygulamalar üzerinden paylaşabilirsiniz.

1. Zoom kurulum
Zoom, https://zoom.us/support/download adresinden bilgisayara indirilebilir. Kurulum yapılırken herhangi bir ayar yapılmasına gerek yoktur. Ayrıca mobil cihazlara indirmek için AppStore veya Google Play içerisinden «ZoomCloudMeetings» şeklinde arama yapılarak kurulum yapılabilir. Kurulum tamamlandıktan sonra

2. Kayıt ve giriş

Kurulum tamamlandıktan sonra kullanıcı girişi/kaydı yapılır. Kullanıcı iseniz bilgilerinizi yazarak girebilirsiniz. Yeni kullanıcı kaydı için Sign in with Google, Sign in with Facebook ya da Sign Up Free seçenekleri ile kayıt yapabilirsiniz.

3. Toplantı/canlı ders oluşturma

Kayıt/giriş  işlemi tamamlandıktan sonra aşağıdaki oturum ekran açılır.

3. Toplantı/canlı ders oluşturma

Kayıt/giriş  işlemi tamamlandıktan sonra aşağıdaki oturum ekran açılır.

Toplantı zamanlandıktan sonra üst menüden Meetings düğmesine tıklayarak planlanmış toplantılar görülebilir, düzenlenebilir veya silinebilir. Sağ tarafta oluşturduğumuz topantının Show meeting invitation (resimdeki Hide meeting invitation seçeneğinin yerindedir) seçeneğine tıklayarak  toplantının bağlantı adresi (Join zoom meeting) kopyalanır.

4. GAUZEM'de etkinlik tanımlama

Hazırlamış olduğumuz Zoom toplantısı için GAUZEM'de ilgili derse giriş yapılır. Sağ üst köşeden düzenleme açılır ve ilgili haftaya "Yeni bir etkinlik ya da kaynak ekle" seçeneğine tıklanır. En alttaki URL seçilir ve eklenir.

Açılan pencerede Ad girilir ve kopyaladığımız bağlantı URL kısmına yapıştırılır. Görünüm sekmesinden de Göm seçeneği seçilerek etkinlik oluşturulur.

Oluşturulan bağlantı ders sayfasında görünür ve tıklandığı zaman oluşturduğumuz Zoom toplantısı açılır.

NOT: Canlı derse bağlanacak olan öğrencilerimiz ders sayfasında paylaşılan zoom toplantı linkine tıklayarak canlı derslerine katılabilirler.