• 0342 244 4027

Gaziantep Üniversitesi ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında “Eğitimde İşbirliği” Protokolü imzalandı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali GÜR ve TÜRSAB’ı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi ve GAP Bölge Temsil Kurulu Başkanı Soner BACAKSIZ’ın karşılıklı imzaladığı protokol, Türkiye’nin Turizm sektörüne insangücü kaynağını geliştime yoluyla katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Protokol ilk aşamada Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde açık olan iki tezsiz yüksek lisans uzaktan eğitim programı (Turizm İşletmeciliği ve İşletme) için işbirliğini kapsamaktadır. Bu programlar aracılığıyla turizm çalışanlarının görevleri başında, zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanacaktır. Ayrıca, TÜRSAB’ın yükseköğretim düzeyinde turizm sektörünün ihtiyaçlarını sahadan okuyarak ilk elden üniversite ile paylaşacak olması yeni açılacak programların gerekçesini oluşturacağı belirtilmiştir.

Gaziantep Üniversitesi’nin uzaktan eğitim sistemleri konusunda ortaya koyduğu vizyon ve son yıllarda yapmış olduğu yatırımlarla  ileri bir seviyeye getirmiş olduğu altyapının, TÜRSAB üye ve çalışanların mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak çatışma ve kriz yönetimi gibi eğitim modülleri oluşturmak için de kullanılacağı belirtildi. Ulusal ve bölgesel düzeyde turizm sektörünün akademi işbirliğiyle neler yapabileceğinin tartışıldığı protokol töreninde Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Metin ÖZKAN, uzaktan eğitim teknolojilerinin sağladığı avantajlardan yararlanarak Gaziantep Üniversitesi’nin bilgi birikimini talep eden herkese eriştirmeyi amaç edindiklerini belirtti.